Wij zijn er voor jou

en hebben weer een mooi artikel voor je

Carrièrelessen

HET BESTE VAN JE CARRIÈRE MAKEN​

Het beste van je carrière maken  

Een groot deel van ons leven zijn we aan het werk. De een hoopt op maandagochtend al dat het snel weekend is en de ander werkt alleen maar om zijn rekeningen te kunnen betalen. We leven niet om te werken, maar we werken om te leven, is een vaak genoemde uitspraak. Maar hoe doe je dit dan?

1. Doe werk waar je plezier in hebt.

Soms kan het even duren voordat je de ideale werkplek hebt gevonden. Mogelijk heb je nu een werkplek die niet helemaal bij je past. Je weet nu in ieder geval wat je niet wilt. Het is tijd om na te denken over wat je wél wilt en hier actie op te ondernemen.

2. Werk niet alleen voor het geld

Natuurlijk, geld is belangrijk, maar het mag niet de belangrijkste reden zijn om de rest van je carrière hetzelfde werk te blijven doen. Stap over naar een baan die je leuk vindt en je zult merken dat je snel fitter en gelukkiger wordt.

3. Leer nee zeggen
Wanneer je net aan een nieuwe uitdaging bent begonnen ben je geneigd om snel werk aan te nemen in de hoop je leidinggevende een goede indruk te geven. Zeg alleen JA tegen werk dat je aankunt en waar je genoeg tijd voor hebt.
           

4. Blijf jezelf ontwikkelen
Stel jezelf leergierig op. Hierdoor zul jij jezelf blijven ontwikkelen op zowel persoonlijk als zakelijk vlak.

5. Zoek een gezonde balans tussen werk en privé
Werk kan voor stress zorgen en maakt dat je soms lange dagen maakt. Laat dit geen gewoonte worden. Neem de tijd om te ontspannen, ook wanneer het niet lijkt te kunnen. Een gezonde balans is essentieel voor gezondheid in het leven.

6. Zorg goed voor jezelf
Geen enkele baan is het waard om je gezondheid op het spel te zetten. Heb je dit gevoel? Dan is het tijd voor verandering.

7. Geniet van het leven
Werk is een belangrijk onderdeel van ons leven, maar niet het enige. Vakantiedagen zijn er niet voor niets. Maak er dan ook gebruik van.

Acquisitas is er voor jou

Ben je benieuwd wat het netwerk van Acquisitas jouw carrière te bieden heeft? Ga naar de pagina Acquisitas voor professionals en lees verder.