Wij zijn er voor jou

en hebben weer een mooi artikel voor je

Krapte binnen de installatietechniek

het tekort biedt voor- en nadelen

Krapte binnen de installatietechniek  

De installatietechniek is een van de branches waar de krapte op de arbeidsmarkt het grootst is. 

Dit tekort biedt zowel voor- als nadelen. De nadelen zijn er vooral voor de werkgevers. Zij ervaren problemen met het werven en behouden van personeel.

Deze krapte op de arbeidsmarkt biedt voor jou juist enorme kansen. Kansen die je bij een ruime arbeidsmarkt minder snel zult krijgen. Jong of oud, als het tijd is voor verandering, dan is dit hét moment.

Promotie

Door de krapte op de arbeidsmarkt moeten werkgevers water bij de wijn doen wanneer het gaat om vereisten zoals opleiding, werkervaring en kwalificaties. Doordat er nauwelijks sollicitanten zijn is de concurrentie minder groot.

Goede onderhandelingspositie  

Een tekort aan mensen betekent dat je meer keuze hebt. Je kunt makkelijker switchen wanneer je huidige baan niet bevalt en je kunt kiezen voor een werkgever die bij je past. Dit weten werkgevers.

Dat betekent dat je een goede onderhandelingspositie hebt tijdens een sollicitatie- of functioneringsgesprek.  Hier kun je natuurlijk handig op in spelen.
Stel geen onredelijke eisen. Als je iets niet verdient dan is de kans groot dat je het vertrouwen van je werkgever verliest.

Acquisitas is er voor jou
Ben je benieuwd wat het netwerk van Acquisitas jouw carrière te bieden heeft? Ga naar de pagina Acquisitas voor professionals en lees verder.