Wij zijn er voor jou

en hebben weer een mooi artikel voor je

Werken en leren combineren

Aan jou de taak om op de hoogte te blijven

Werken en leren combineren

Leren is van groot belang. Ontwikkelingen in de installatietechniek volgen elkaar snel op. Aan jou dus de taak om op de hoogte te blijven. Maar hoe combineer je dit met je baan?
 

STAP 1 Kijk naar je doelen en wensen

Welke opleiding wil je doen? Welke mogelijkheden biedt jouw werkgever? In welke onderwerpen wil jij je verdiepen? Wat is je doel?
Iedere opleiding vraagt een investering in tijd en geld. Het is dus van belang om hier vooraf goed over na te denken.

Heb je antwoord op eerder gestelde vragen? Ga dan in overleg met je werkgever. 
Het is misschien mogelijk om tijdelijk minder uren te werken zodat je kunt leren. Ook kun je bespreekbaar maken of jouw werkgever de opleidingskosten betaalt.

STAP 2 Cursus, deeltijd of externe opleiding

Je hebt vastgesteld welke richting je op wilt. Nu is het van belang om te bepalen op welke wijze je dit gaat doen.

Deeltijd

De meest voor de hand liggende optie is een deeltijdopleiding. Een deeltijdopleiding duurt langer maar is hierdoor juist goed te combineren met je huidige baan. De lessen zijn vaak in de avond en de tijd om te studeren kun je vaak zelf indelen.

Cursus
Cursussen zijn er in verschillende soorten en maten. Je kunt het onderwerp, niveau en duur afstemmen op jouw behoefte.

Interne opleiding
Vraag aan je HR-manager welke opleidingsmogelijkheden er binnen het bedrijf zijn. Er is misschien meer mogelijk dan je denkt.


STAP 3 Start met werken en leren

Het is nu eindelijk tijd om te starten. Je gaat werken en leren combineren! De kunst is om de balans tussen werken, leren en privé te behouden. Het vergt namelijk veel tijd en energie van je. Zorg dan ook voor support, een gestructureerde planning en creëer een fijne studieplek. 


STAP 4 Haal je diploma

Je bent lekker bezig. Het werken en leren combineren gaat je goed af. Nog even en je hebt je diploma op zak. Het diploma helpt je om promotie of een loonsverhoging te krijgen. Mogelijk kun je nu zelfs solliciteren op een nieuwe baan elders. Zorg er dan ook voor dat je het behaalde diploma op jouw CV en LinkedIn profiel zet.


Acquisitas is er voor jou

Ben je benieuwd wat het netwerk van Acquisitas jouw carrière te bieden heeft? Ga naar de pagina Acquisitas voor professionals en lees verder.